Het Power Platform – beschrijving

Het Microsoft Power Platform stelt u en uw medewerkers in staat om problemen het hoofd te bieden en effectief samen te werken. Het Power Platform biedt ons de mogelijkheden om voor u maatwerk oplossingen te bouwen, data te analyseren, chatbots te maken en bedrijfsprocessen te automatiseren. Met het Power Platform kunt u onder andere:
  • maatwerk applicaties door ons laten bouwen. Middels Power Apps bouwen wij voor u applicaties waarmee wij uw bedrijfsuitdagingen aanpakken. Processen worden op deze manier gemoderniseerd, de apps zijn modulair en flexibel aan te passen en daarnaast zijn de apps overal vandaan te starten vanaf uw laptop, tablet, of telefoon;
  • repeterende handelingen automatiseren en bedrijfsprocessen optimaliseren. Met Power Automate kunt u bijvoorbeeld geselecteerde personen een pushmelding sturen als een e-mail van een belangrijke klant binnen komt, automatisch goedkeuring vragen op een verzoek, en bestanden kopiëren tussen verschillende locaties. Door deze acties te automatiseren heeft u weer tijd om u te richten op wat echt belangrijk is;
  • verregaande en uitgebreide inzichten verkrijgen in uw data. Door gebruik te maken van Power BI combineren we de juiste gegevens om interactieve en aantrekkelijke rapportages en dashboards te creëren. Op basis van deze rapporten geven wij u inzicht in de voor u belangrijkste gegevens, waarmee u tot nieuwe inzichten kan komen en op basis van deze gegevens een gewogen beslissing kunt nemen;
  • uw klanten 24 uur per dag van een reactie voorzien. We leven in een 24-uurs economie. U wilt uw klanten graag te woord staan, maar u heeft geen tijd om altijd direct zelf antwoord te geven op veelvoorkomende vragen. Een chatbot biedt uitkomst. Door middel van Power Virtual Agents ontwikkelen wij voor u geavanceerde chatbots die uw klanten 24 uur per dag kunnen assisteren met algemene vragen en problemen.
De Power Platform onderdelen, zoals hierboven beschreven, versterken elkaar maar zijn prima los van elkaar te gebruiken. Daarnaast integreren de onderdelen van het Power Platform naadloos met andere Microsoft software zoals Microsoft 365 en Dynamics 365. Wij helpen u graag om te bepalen wat u nodig heeft als bedrijf.

Het Power Platform – een voorbeeld
Coffee 4 Every 1 is een bedrijf dat zich specialiseert in de in- en verkoop van koffie. Binnen de IT afdeling van Coffee 4 Every 1 is het team End User Support (EUS) verantwoordelijk voor alle verzoeken voor nieuwe hard- en software. Al deze verzoeken worden door deze afdeling handmatig afgehandeld. Er is niet één centraal punt waar de aanvragen binnen komen en de status van bestellingen en goedkeuringen is lastig te zien. Ook wordt niet centraal bijgehouden hoeveel aanvragen er worden gedaan en is er geen inzicht in hoeveel kosten de afdelingen maken.

De manager van het EUS team besluit om de mogelijkheden van het Power Platform te benutten om orde op zaken te stellen. Hij maakt een nieuwe catalogus app aan in Power Apps, genaamd IT-Shop, waarin gebruikers zelf kunnen kiezen welke hardware of software zij graag aan willen vragen, compleet met functionaliteiten en prijzen. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een aanvraag doet voor een nieuwe laptop voert hij zijn gegevens in, zoals naam, afdeling, en de naam van zijn of haar directe leidinggevende. Wanneer het verzoek is ingediend komt de aanvraag binnen op het centrale dashboard bij de afdeling EUS. Er wordt automatisch een mail verstuurd naar de leidinggevende van de aanvrager, waarin om goedkeuring gevraagd wordt. Zodra deze goedkeuring gegeven is, komt er een bericht met de goedkeuring binnen bij EUS. Aan de hand hiervan wordt de bestelling gedaan. De laptop wordt geregistreerd in een andere Power App, waarin staat bij wie de laptop hoort, wanneer die is aangeschaft, etc. Met Power BI wordt een dashboard gemaakt met openstaande aanvragen, welke afdeling de meeste kosten maakt, en wat er zoals allemaal aangevraagd is. Hiermee krijgt de afdeling IT waardevolle inzichten in het verloop en de levering van alle hard- en software.

Het Power Platform – een aantal vragen
Het is volkomen logisch dat u vragen heeft over wat het Power Platform u kan bieden, en waarom u hiervoor zou kiezen. Hieronder beantwoorden wij een aantal veelvoorkomende vragen:

Vraag: Is Power Platform onderdeel van Microsoft 365?
Antwoord: Bij sommige Microsoft 365 licenties zijn Power Platform onderdelen inbegrepen. Verder zijn voor alle onderdelen apart licenties aan te schaffen, al naar gelang de behoefte. Power Platform integreert naadloos met Microsoft 365.

Vraag: Kan ik een Power Platform app beschikbaar stellen aan externe gebruikers?
Antwoord: Ja, dat kan. Door middel van een Power Apps Portal kunt u een applicatie die in Power Apps gebouwd is, beschikbaar stellen aan externe gebruikers. Hou er echter rekening mee dat hier bijkomende kosten aan verbonden zijn.

Vraag: Zijn de Power Platform onderdelen te gebruiken met mijn Dynamics 365 omgeving?
Antwoord: Ja, dit kan zeker. Alle onderdelen van zowel het Power Platform als Dynamics 365 kunnen samen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van uw facturatieproces met Power Automate, of het maken van een dynamische rapportage met Power BI van uw Dynamics data.

Vraag: Is het Power Platform geschikt voor grote bedrijven, of is het ook geschikt voor mij als klein bedrijf?
Antwoord: Het Power Platform is geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven. U kan als bedrijf zelf kiezen van welke onderdelen u gebruik maakt. Kiest u ervoor om een app te laten bouwen om een specifiek bedrijfsprobleem aan te pakken? Gaat u voor het automatiseren van repeterende handelingen, of wil u graag meer inzicht in uw gegevens door deze te visualiseren in een Power BI rapportage? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Vraag: Wat kost het Power Platform?
Antwoord: Microsoft hanteert verschillende licentievormen, met ieder hun eigen functionaliteiten en mogelijkheden. Deze zijn te vinden via:
Power Apps: https://powerapps.microsoft.com/nl-nl/pricing/
Power Automate: https://powerautomate.microsoft.com/nl-nl/pricing/
Power BI: https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/pricing/
Power Virtual Agents: https://powervirtualagents.microsoft.com/nl-nl/pricing/

Het configureren van uw applicatie, het opleiden van uw medewerkers en het overzetten en importeren van uw bestaande bedrijfsdata gebeurt door Competo en valt niet onder de licentietarieven van Microsoft. Wij zullen hiervoor een offerte op maat maken voor uw situatie.

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!